LG komt met compacte en goedkopere versie van LG G3

LG onthult de G3 S, een compactere en goedkopere versie van de LG G3.

Ontwerp

LG onthult nu officieel het nieuwe toestel als compactere versie van de LG G3, de G3 S.  Dit nieuwe toestel heeft nog steeds een vrij groot beeldscherm van 5 inch. Het scherm neemt grotendeels van de voorkant in, waardoor het toestel nog vrij compact is. De knoppen voor het aan en uitzetten en de volumeknoppen zijn weer achterop het toestel te vinden. De achterkant van het toestel is gebogen waardoor het toestel prettig in de hand ligt. Zowel de G3 als de G3 S hebben het ‘Floating Arc’ design van LG.

Camera

Het toestel beschikt over een ‘Laser Auto Focus’, wat wil zeggen dat het toestel een laserstraal gebruikt om scherp te stellen. Achterop het toestel is een 8MP camera te vinden en aan de voorkant bezit het toestel een 1,3 MP camera.

LG G3 S specificaties

  • 5 inch IPS LCD-scherm met resolutie van 720 x 1280 pixels
  • 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB werkgeheugen
  • Loopt op Android 4.4.2 KitKat
  • 8 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-kaart
  • 8-megapixelcamera achterop, 1,3-megapixelcamera voorop
  • Batterijcapaciteit van 2540 mAh

De hardware op het toestel is wel een stuk minder krachtig dan de hardware in de LG G3. Ook de camera heeft een mindere kwaliteit, doordat het niet beschikt over een beeldstabilisator en de resolutie niet in HD of QHD is. Het grootste voordeel van het toestel is de prijs. Het toestel is veel goedkoper dan zijn voorganger. LG probeert met dit nieuwe model de uitstraling en de software van een hoge klasse toestel te bieden maar de specificaties van een middenklasser.

Tags:

Reacties