BlackBerry ziet verlies dalen

BlackBerry presenteerde haar kwartaalcijfers en de verliezen blijken mee te vallen.

In de nieuwe kwartaalcijfers van BlackBerry zijn nog steeds verliezen te zien, maar de verliezen zijn wel fors minder dan verwacht. De verkopen wijzen daarnaast op een mogelijk herstel aangezien deze zijn gestegen vergeleken met het vorige kwartaal.

Het totale verlies over de afgelopen drie maanden is 60 miljoen dollar terwijl analisten een veel hoger verlies voorzagen. BlackBerry draaide vorig jaar in dezelfde periode namelijk nog een verlies van 84 miljoen dollar.

De Canadese fabrikant verkocht het eerste kwartaal dit jaar 2,6 miljoen smartphones, dit is ongeveer de helft minder dan het voorafgaande jaar. Bijna twee derde van de verkopen bestaan uit BlackBerry 10 de rest heeft het oudere op Java gebaseerde besturingssysteem BlackBerry 7. De verkoop van smartphones in het eerste kwartaal kwam neer op een bedrag van zo’n 376 miljoen dollar.

Waar BlackBerry eerst voornamelijk haar inkomsten verkreeg uit de hardware, zo’n 71 procent in 2013 is dit percentage gedaald in 2014 naar 39 procent. In plaats daarvan zijn de andere diensten die BlackBerry aanbiedt wel gestegen, van 26 procent naar 54 procent.

Volgens BlackBerry werkt het bedrijf efficiënter en zorgt zo voor beperkingen in het verlies. Het bedrijf verwacht zelfs in de loop van dit jaar break-even te kunnen spelen. Met de komst van onder andere de Amazon Appstore op de BlackBerry 10 en de komst van een nieuwe smartphone wil het bedrijf weer opkrabbelen uit haar diepe dal.

Tags:

Reacties