Sony Xperia Z2

vanaf
€ 0,-
Beoordeling:
8

Na de Xperia Z en de Xperia Z1 is Sony gekomen met de volgende generatie van Xperia Z reeks met de Sony Xperia Z2. De afgelopen jaren heeft Sony weinig veranderd aan de Xperia’s maar wist toch steeds met verbeterpunten te komen.

Geïnteresseerd in de Sony Xperia Z2? Bekijk & vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste Sony Xperia Z2 abonnementen & aanbiedingen. O.a. verkrijgbaar met Vodafone, T-Mobile en Hi.

Sony Xperia Z2 review

Sony Xperia Z2 Review

Na de Xperia Z en de Xperia Z1 is Sony gekomen met de volgende generatie van Xperia Z reeks met de Sony Xperia Z2. De afgelopen jaren heeft Sony weinig veranderd aan de Xperia’s maar wist toch steeds met verbeterpunten te komen. Hieronder een review over dit nieuwe model.

Design

Het rechthoekige model is steeds hetzelfde gebleven alleen de grootte van het scherm van de toestellen is veranderd. Langzamerhand wordt het scherm van de toestellen steeds een beetje groter. Waar de Xperia Z en Z1 waren voorzien zijn van een 5 inch beeldscherm is de Z2 net een slag groter met een 5,2 inch scherm. De vormgeving van het toestel is nauwelijks veranderd. De telefoons zijn groot, rechthoekig met licht afgeronde randen. Het ontwerp is niet of nauwelijks veranderd omdat het model een aantal aanzienlijke kwaliteiten bezit. Waaronder dat het toestel water en stof afstotend is.

Xperia-Z2-disassembly-guide_5

Waterdicht

Ook dit toestel is wederom waterdicht. De speakers van het toestel zijn nog maar dunne streepjes boven en onder het scherm, waardoor ook de speakers niet of nauwelijks water toelaten. De grotere speakers van de Xperia-lijn was wel wat gevoeliger voor water. Daarnaast heeft het toestel geen batterijklepje, hierdoor is dus ook de batterij beter beschermd tegen water, mocht het toestel iets harder in het water vallen en de bodem raken.

Behuizing

De Z2 is gemaakt van aluminium waardoor het toestel minder breekbaar aanvoelt. Daarnaast is het toestel minder dik en breed dan zijn voorganger de Z1, dit komt doordat de randen rondom het scherm dunner zijn gemaakt. Hierdoor is het gewicht met 7 gram afgenomen. Toch ligt het toestel een beetje log in de hand.

Xperia-Z2

Geluid

Aan de voorzijde van het toestel zijn nu twee speakers te vinden in plaats van eentje. Hierdoor komt er sowieso meer geluid uit het toestel, maar klinkt het geluid ook beter. Het geluid is iets blikkeriger dan het geluid wat de HTC One M8 produceert maar is nog steeds boven gemiddeld.

Beeldscherm

De resolutie van het beeldscherm is nauwelijks veranderd maar het daadwerkelijke beeldkwaliteit is een wereld van verschil. Het toestel maakt niet langer gebruik van LCD, maar is voorzien van een ips-paneel. In de praktijk betekent dit een veel hogere helderheid, betere kijkhoeken en meer contrast. Door middel van LED-techniek worden puur rode en groene tinten weergeven, dit zorgt voor een breder palet aan kleuren die op het scherm kunnen worden afgebeeld.

Het scherm van de Xperia Z2 is de grootste en belangrijkste verbetering bij de Xperia Z2.

Batterij

De Xperia Z2 is voorzien van een 3200 mAh batterij die een hogere capaciteit heft dan zijn voorganger. De Z1 haalde alleen het einde van de dag als je voorzichtig deed met het gebruik van het toestel. Door de verhoogde capaciteit kan de Z2 zelfs bij ‘zwaar’ gebruik kun je nu een ruim een dag met de accu doen.

Dit nieuwe toestel is gewoonweg voorzien van een sterke batterij die lekker lang meegaat.

Camera

Sony staat al jaren bekend als de fabrikant die goede smartphones levert met goede camera’s. Toch komen andere fabrikanten, zoals Samsung, ook met steeds betere camera’s, zoals de camera van de Galaxy S5. Een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie is de fysieke sluiterknop van de Xperia. De camera telt 20.7 megapixels. De foto’s die je met dit toestel kan maken zijn echt van hoge kwaliteit.

In de camera-app is het mogelijk de instellingen handmatig aan te passen of effecten aan foto’s toe te voegen. Je hebt bijvoorbeeld het AR-effect, waarmee je allerlei digitale objecten toe kunt voegen aan je foto.

Natuurlijk is het ook mogelijk te filmen. Het is zelfs mogelijk een speciale modus in te schakelen om in 4K-resolutie te filmen. Zelfs de gewone camera schiet echt mooie filmpjes. De Z2 heeft een super sterke beeldstabilisatie, waardoor je echt moeite moet doen om geen soepele filmpjes te maken.

Kitkat 4.4

De Z2 draait op Android 4.4.2 met daarbij natuurlijk de bekende skin van Sony. Op het moment dat je de telefoon voor het eerst opstart dan is er een stortvloed aan widgets en apps die standaard op de telefoon staan. Veel van de standaard apps kunnen niet verwijderd worden. Wat een groot nadeel is, de standaard apps kost het toestel namelijk bijna 7G! Het toestel heeft namelijk 16G aan opslagruimte, waarvan de gebruiker uiteindelijk maar 9,6G kan gebruiken.

android-kitkat

Conclusie

Al om al is de Z2 op veel gebieden verbeterd. De kwaliteit van het iets grotere beeldscherm is verbeterd. Daarnaast zijn de randen van het toestel wat dunner en lichter geworden dan zijn voorganger. De unieke features van dit toestel zijn dan ook de verlengde batterijduur en de 20.7 MP camera. Het grootste nadeel van het toestel zijn de standaard apps die grotendeels van je geheugen in beslag nemen.

Sony Xperia Z2 gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
David92 oktober 2014
Pro's

Altijd Sony Xperia telefoons gehad, top toestellen

Con's

Niks

Beoordeling:
8
Beoordeling: 8
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Sim-only

Bekijk en vergelijk de scherpste en goedkoopste SIM Only aanbiedingen »

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S7
Vergelijk prijzen
10
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws

Samsung Galaxy S21: een goed begin van 2021

Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Waar let je op bij een reparatiewinkel?

eSim, de simkaart van de toekomst?

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?