iPhone 6

vanaf
€ 0,-
Beoordeling:
9,5
iPhone 6
iPhone 6

Groter. Dunner. Sneller. Beter. Mooier. Alles blijkt perfect te zijn aan de iPhone 6. Nu verkrijgbaar in het zwart, goud en zilver.

Geïnteresseerd in de iPhone 6? Bekijk & vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste iPhone 6 abonnementen & aanbiedingen (16GB, 64GB & 128GB). O.a. verkrijgbaar met Vodafone, T-Mobile en Hi. De iPhone 7 komt er ook aan: vanaf september 2016 kun je er ook voor kiezen een iPhone 7 abonnement af te sluiten.

iPhone 6 review

iPhone 6 review

Groter. Dunner. Sneller. Beter. Mooier. Alles blijkt perfect te zijn. Dat hij revolutionair is kunnen we helaas niet zeggen over de nieuwe iPhone 6.

Seemless design

Gouden en zwarte iPhoneHet eerste wat opvalt aan de iPhone 6, vergelijkend met de voorgaande iPhone’s, is de nieuwe seemless design (laten we het om esthetische redenen geen ‘naadloze ontwerp’ noemen). Het ontwerp van de telefoon is aaneensluitend: de zijkanten van het scherm zijn wat afgerond zodat ze mooi aansluiten met de behuizing, wat bestaat uit geanodiseerd aluminium. De zijkanten zijn hierom ook niet voelbaar, in tegenstelling tot de hoekige randen van de vorige iPhone’s.

Apple heeft met de komst van de iPhone 5, welke een 4 inch scherm had, laten weten dat ze niet voor groter gaan (wat alle concurrenten indertijd wel deden), gezien grotere toestellen niet bruikbaar zijn met een hand. Apple heeft echter ingezien dat er simpelweg vraag is naar toestellen met grote schermen, en hebben hierop ingespeeld met de 6 door deze te laten beschikken over een 4,7 inch scherm.

Gelijk hadden ze echter: de iPhone 6 is niet altijd bruikbaar met één hand. Om zowel vorm als functie te combineren in één apparaat blijkt simpelweg een lastige taak. Dit probleem heeft Apple echter deels kunnen oplossen met de Reachability feature: door tweemaal licht te drukken op de home-knop komt de content op het scherm naar beneden, zodat de bovenste elementen bereikbaar zijn.

De iPhone 6 is beschikbaar in 3 kleuren: goud, zilver en zwart.

Seemless design

Vanuit een design-oogpunt is de iPhone 6 simpelweg een mooi, semi-simplistisch product. Het enige minpunt wat het ontwerp betreft is de antenne-design: boven- en onderaan de achterkant zijn er strepen te zien, zoals op de afbeelding hierboven, welke dienen als de antenne. Ze sluiten echter niet aan bij het algehele clean design van het toestel.

 

Retina-HD Display

De HTC One is voorzien van een unibody, wat wil zeggen dat de behuizing van het toestel uit een stuk bestaat. Deze keer is het volledige toestel uit een stuk aluminium gemaakt. Alleen aan de bovenkant is gebruikt gemaakt van een strookje plastic, dit hebben ze gedaan voor het doorsturen van signalen van de infraroodzender.

Het toestel is wat ronder dan zijn voorganger waardoor het toestel lekker in de hand ligt. Door de aluminium behuizing is het toestel wel gevoelig voor omgevingstemperaturen. Is het buiten koud zal het toestel ook vrij koud aanvoelen.

Net zoals zijn voorganger heeft de M8 BoomSound-speakers boven en onder het scherm zitten, dit in combinatie met een 5-inch beeldscherm maakt het toestel vrij groot. De boxen, die bij de One al erg goed waren, zijn verbeterd. Het volle volume ligt hoger en het geluid klinkt nog iets beter. Deze boxen zorgen daarnaast ook voor een goede gesprekskwaliteit.

 

iSight-camera & Selfie-camera

Zoals met elke upgrade is ook de iSight-camera vernieuwd. Het aantal megapixels is nog steeds hetzelfde gebleven, namelijk 8. Inmiddels hoor je echter als consument te moeten weten dat het aantal megapixel geen leidraad is die de kwaliteit van de camera aanduidt.

De nieuwe iSight camera van de iPhone 6 heeft een nieuwe sensor gekregen met grotere pixels van 1,5 micron en een diafragma van ƒ/2.2. Om even al het technische achterwegen te laten kunnen we uit verschillende testen het volgende concluderen: de iPhone 6 camera is geweldig. Foto’s zien er kwalitatief beter uit dan de iPhone 5s camera, welke nog steeds een van de populairste mobiele camera’s is.

Ook zien de video’s er vele malen beter uit. De opvallendste update wat de videocamera betreft is de slowmotion-functie. Deze functie werd samen met de iPhone 5s geïntroduceerd, echter met een maximale bps van 60 (voor de digibeten: bps = langzaamheid). Met de iPhone 6 is het mogelijk om slowmotion video’s op te nemen in 240 bps. De maximale resolutie wanneer deze optie geselecteerd wordt is echter 720p, indien je in 1080p wil filmen kun je met maximaal 60 bps filmen.

Hieronder zie je een actuele film die gemaakt is met de iPhone 6. Voornamelijk wordt de slowmotion functie geshowd in deze demo. Wie heeft nog een professionele videocamera nodig?

 

Wrap-up

De prachtige seemless design zorgt ervoor dat de iPhone 6 geen gadget is, maar een product met emotionele waarde en eenesthetische lading. Het grotere scherm heeft ervoor gezorgd dat consumenten eindelijk meer ruimte hebben voor hun content. De telefoon is dankzij de nieuwe processor vele malen sneller en de camera is krachtiger.

De iPhone is beter, groter en sneller dan zijn voorganger. Het is echter nog steeds een iPhone. Hij doet hetzelfde als wat de eerdere iPhone’s gedaan hebben.

iPhone 6 gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
OnlyiPhone oktober 2014
Pro's

Ongetwijfeld de beste iPhone upgrade die ik tot zover gehad heb. Het grotere scherm is prachtig en haarscherp, video's en foto's zien er kwalitatief vele malen beter uit, camera is verbeterd en de telefoon is over het algemeen sneller. Zeer blij met mijn iPhone 6!

Con's

Valt erg groot in de hand indien je eerdere iPhone's gewend bent. Ook is het zo dat hij uit je hand kan glijden als je hem niet stevig genoeg vast houdt.

Beoordeling:
9,5
Beoordeling: 9,5
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Sim-only

Bekijk en vergelijk de scherpste en goedkoopste SIM Only aanbiedingen »

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S7
Vergelijk prijzen
10
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws

Samsung Galaxy S21: een goed begin van 2021

Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Waar let je op bij een reparatiewinkel?

eSim, de simkaart van de toekomst?

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?