iPhone 5s

vanaf
€ 0,-
Beoordeling:
9

De voorganger van de iPhone 6 staat vooralsnog bekend om het feit dat het een prima smartphone is met nog steeds krachtige funties. Verkrijgbaar in Space Gray, Silver en Gold.

Geïnteresseerd in de iPhone 5s? Bekijk & vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste iPhone 5s abonnementen & aanbiedingen (16GB, 32GB & 64GB). O.a. verkrijgbaar met Vodafone, T-Mobile en Hi.

iPhone 5s review

iPhone 5S review

De markt werd de laatste tijd overspoeld door Android toestellen. Om deze tsunami tot een halt te brengen heeft Apple zijn nieuwste toestellen geïntroduceerd, de iPhone 5S en iPhone 5C. In dit artikel gaan we als eerst de iPhone 5S bespreken.

iPHONE 5S PRIJZEN

De iPhone 5S krijgt de volgende prijskaartjes:

iPhone 5S Zwart / Zilver / Goud 16GB: € 699
iPhone 5S Zwart / Zilver / Goud 32GB: € 799
iPhone 5S Zwart / Zilver / Goud 64GB: € 899

iPhone 5S: Design

iPhone 5S abonnementVergeleken met de standaard smartphone is de iPhone 5S compact. De 4 inch scherm is klein in de positieve zin vergeleken met de 4,5 tot 5 inch schermen die de norm zijn geworden voor prominente Android toestellen. Dit betekent ook dat de 5S goed in je broekzak zal passen. De 5S is ook 18 g lichter dan de Samsung Galaxy S4, 31 g lichter dan de HTC One en 27 g lichter dan de Nokia 925.

De geëtste aluminium achterkant en de schuine randen blijven hetzelfde als de iPhone 5. Het is een afwerking van topkwaliteit, wat betekent dat de iPhone 5S nog steeds in de rangen van beste ontworpen toestellen blijft, hoewel de concurrentie heeft ingehaald, vooral in het geval van de HTC One. We kunnen nog niet zeggen of Apple erin is geslaagd om een sterkere verf op de iPhone 5S heeft gebruikt in vergelijking met de iPhone 5.

Anders dan dit kunnen we zeggen dat het ontwerp van de iPhone 5S vernieuwd is met een nieuwe mooie gouden kleur.

De resolutie van het Retina scherm is hetzelfde gebleven voor de iPhone 5S. het is wel 1136 x 640 pixels en levert 326ppi. Geen enkele aankondiging gaf aan dat de schermtechnologie zal veranderen. Op het eerste gezicht lijkt het scherm lijkt ook niet anders dan zijn voorganger maar je merkt wel snel dat het op iOS7 draait. Het scherm is nog steeds geweldig, maar het is niet op een lijn met de Super AMOLED scherm op de Galaxy S4.

iPhone 5S: Krachtige A7 Processor

Zwart, zilver en goudDe iPhone 5S heeft een verbeterde processor, namelijk de A7 SoC. Apple beweert dat het twee keer zo snel is als de A6 dual-core 1,3GHz processor in de iPhone 5. Het is een flinke verbetering in kracht gezien dat de A6 toen al twee keer zo snel was als de A5 op de 4S. het is ook 40 keer zo snel als de de allereerste iPhone die in 2007 uitkwam.

Graphics zijn net zo belangrijk en de iPhone 5S heeft hier ook een boost gekregen. Apple heeft beweerd dat de prestatie ook twee keer zo beter zijn.

Dus er is meer kracht toegevoegd, maar er is ook een additionele gescheiden processor genaamd de M7. Deze neemt de motion data op zich zoals de accelerometer. Volgens Apple maakt dit weg voor nieuwe gezondheid en fitness apps en apparaten die naast de iPhone 5S gebruikt kunnen worden. Nike is al bezig met een exclusieve app die volledig gebruik zal maken van deze nieuwe mogelijkheden.

Er wordt ook beweerd dat de A7 SoC processor ook de eerste 64 bit processor is op een telefoon. Zal de stap van 32 naar 64 bit voordelig zijn voor de gebruiker? 64 bit zal in elk geval de 3D grafische capaciteiteiten op de iPhone 5S ondersteunen. Het is ook nodig bij o.a. casino online apps die hoge veiligheid vereisen. Apple had dit ook nodig voor de nieuwe toevoeging in de iPhone 5S, namelijk de fingerprint scanner.

De iPhone 5S heeft standaard opties voor connectiviteit zoals Bluetooth 4.0, 4G LTE, AirDrop, AirPlay.

Ongeacht de geruchten, Apple heeft de technologie die apparaten makkelijk met elkaar laat delen of ‘tags’ lezen nog niet omarmd. Dus geen NFC. Maar je kunt de iPhone 5S in 16GB, 32GB en 64GB kopen.

Een van de grootste kenmerken van de iPhone 5S is de toevoeging van vingerherkenning genaamd Touch ID. velen van ons kennen de fingerprint scanner van een laptop waarbij je geen password hoeft in te typen.

Dus waarom heeft Apple besloten om de Touch ID toe te voegen? Heel simpel omdat er geen dominante speler is in de mobiele markt. De langzame achteruitgang van de Blackberry betekende een kans voor Apple. Maar werkt het ook goed of is het zoals het met Apple Maps ging? Gelukkig niet. Apple heeft de spijker op zijn kop geslagen met de Touch ID. het werkt ontzettend goed ongeacht hoe je jou vinger op de knop zet. Het haalt een barrière in de interactie met je telefoon weg. Je zult je na een tijdje verbazen hoe je vroeger zonder deze mogelijkheid leefde.

Met de iPhone 5S krijg je iOS 7 helemaal met een nieuw ontwerp en kenmerken. Hieronder onze indruk over iOS 7.

iPhone 5S: Camera

Apple heeft wat betreft de camera van de iPhone 5S ongeveer dezelfde weg genomen als de HTC met de One gedaan heeft. De camera is met hetzelfde 8 MP resolutie gebleven maar de sluiter is veranderd tot f/2.2 en de sensor is 15% groter, waardoor het mogelijk is om meer licht op te vangen. De pixelgrootte is ook verhoogd tot 1,5 microns. In theorie zou dit het nemen van foto’s in donkere omgevingen beter maken.

De iPhone 5S heeft nu twee LED flitsers. De bovenste is wit en de onderste is warm amber. Het licht van de omgeving wordt gedetecteerd en de flash neemt de kleurtoon die erbij past, wat leidt tot betere kleuren en huidtinten.

Een burst modus is toegevoegd die 10 frames per seconde neemt en automatisch de beste foto’s uitkiest gebaseerd op factoren als glimlach en knipperen en een 120fps slow motion is nu aan video toegevoegd. Dit werkt heel goed met een simpel systeem die je de mogelijkheid geeft om een bepaald moment van de video opname te kiezen wanneer de slow motion moet beginnen.

Op papier loopt de camera van de iPhone 5S nog steeds achter die van de Sony Xperia Z1 of Nokia Lumia 1020, maar het is moeilijk om te zeggen voordat ze zij aan zij getest worden.
De nieuwe iOS 7 heeft de camera app ook vernieuwd. Je kunt nu links en rechts scrollen om van de camera view naar de video view te gaan, maar ook van photosphere tot panoramic. Er is ook een optie om filters toe te voegen.

Smartphone hebben tegenwoordig het te verduren met ons gebruik. De LG G2 en de Sony Xperia Z1 proberen erdoorheen te breken door grote batterijen in hun toestellen te zetten.  De iPhone 5 heeft helaas niet die kracht geleverd waarop we hadden gewacht. Dit lag aan de 1,440mAh batterij. De iPhone 5S heeft een grotere batterij, maar het is nog niet bevestigd hoe groot. Als de processor efficienter is, dan zal dit de nodige kracht leveren die we nodig hebben.

The iPhone Evolution [infographic]

De eerste iPhone die Apple in 2007 onthuld had heeft gezorgd voor een nieuwe smartphone revolutie, waarvan de evolutie tot vandaag nog steeds te zien is. Inmiddels zijn er al anno 2013 maar liefst 8 iPhone’s op de markt verschenen, en zijn de iPhone’s nog steeds een van de meest populaire smartphones.

Hieronder hebben wij de evolutie van de iPhone’s, van de eerste iPhone tot en met de iPhone 5S / 5C gevisualiseerd op basis van de lanceerdata, features en aantal (eerste weekend) sales.

The iPhone Evolution

iPhone 5s gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
Robert juni 2014
Pro's

Top toestel. Ben later ingestapt wat iPhone's betreft, erg blij mee

Con's

Klein scherm!!

Beoordeling:
9
Beoordeling: 9
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Sim-only

Bekijk en vergelijk de scherpste en goedkoopste SIM Only aanbiedingen »

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S7
Vergelijk prijzen
10
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws

Samsung Galaxy S21: een goed begin van 2021

Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Waar let je op bij een reparatiewinkel?

eSim, de simkaart van de toekomst?

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?