Jolla Tablet haalt $970.000+ binnen via crowdfunding

Jolla tablet

Het aantal iPad Mini concurrenten zijn vandaag gestegen nadat Jolla haar nieuwe Tablet heeft aangekondigd. Inmiddels heeft de Finse startup meer dan $970.000 opgehaald via crowdfunding.

De Jolla Tablet is een project gebaseerd op crowdfunding met als doel het bereik te vergroten van Sailfish OS, het open source mobiele besturingssysteem van het bedrijf. Sinds de initiële introductie van Jolla’s eerste smartphone ruim een jaar geleden is de startup druk bezig met het verbeteren van haar software, door onder andere het volgende binnen een jaar behaald te hebben:

  • 9 updates gelanceerd
  • 350 nieuwe features
  • 13,000 bugs zijn verwijderd

“the best multitasking on pretty much any device that’s available in the world”

De Jolla Tablet heeft ongeveer dezelfde specs als de Nokia N1 tablet die we een aantal dagen terug zagen verschijnen: de Tablet beschikt over een 7.9-inch scherm met een resolutie van 2048 x 1536, een quad-core Intel processor, 2GB RAM geheugen en een intern geheugen van 32GB.

Met Snap view van Microsoft in Windows en de Multi Window feature van Samsung voor Android toestellen is het mogelijk om verschillende apps naast elkaar te laten draaien. Jolla wil echter haar concurrentie overtreffen op het gebied van multitasking. Volgens de startup is het wisselen van taken onze voornaamste bezigheid op onder andere tablet, en belooft dit proces ook zo simpel mogelijk te maken: “the best multitasking on pretty much any device that’s available in the world”.

Binnen enkele uren nadat Jolla haar crowdfunding project op Indiegogo heeft geplaats werd het doel bereikt. Het doel stond op $380.000, inmiddels staat de teller op $970.000+. De campagne op Indiegogo wordt op 9 december 2014 gesloten.

De prijs van een Jolla tab bedroeg $189 voor de eerste 1000 backers, en $199 voor de volgende 1000.

Tags:

Reacties