Samsung Galaxy Alpha heeft altijd al Gorilla Glass 4 gehad

Samsung Galaxy Alpha beschikt over Gorilla Glass 4

Zelden worden smartphones uitgebracht zonder dat het bedrijf erachter opschept over de beste eigenschappen. Dit is blijkbaar wel het geval geweest met de Samsung Galaxy Alpha.

Corning, het bedrijf achter de Gorilla Glass glas, heeft vandaag laten weten dat ook de Samsung Galaxy Alpha is uitgerust met Gorilla Glass 4. Ja, we hebben het over de Galaxy Alpha die werd geïntroduceerd in september.

Volgens Corning is de (niet meer zo) nieuwe versie van Gorilla Glass het sterkste type cover-glas tot heden. Dit is ook de reden dat Samsung de dikte van de Galaxy Alpha kon houden op slechts 7 millimeter. Het Gorilla Glass 4 cover dat geplaatst is op de 4.7 inch Super AMOLED scherm is namelijk slechts 0.4 millimeter dik.

Volgens Corning heeft Gorilla Glass 4 een overlevingskans van 80% wanneer de desbetreffende smartphone valt van een 1 meter hoogte tegen een ruwe oppervlakte. Verder claimt het bedrijf dat de nieuwste versie van Gorilla Glass 4 twee maal zo stevig is dan het displayglas van haar concurrenten. Indien je dus een Galaxy Alpha hebt, en deze hebt laten vallen zonder dat  het scheermes beschadigd, weet je nu waarom.

Verdere samenwerking?

Nu dat dit geheim onthuld is, is de vraag of Samsung deze samenwerking gaat voortzetten en ook opkomende smartphones als de Galaxy A5 en de Galaxy A7 zal uitrusten met Gorilla Glass.

Tags:

Reacties