Nu al te verkrijgen: de Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 release

Na lang wachten is het zover, morgen is de officiële release datum van de Samsung Galaxy S5, toch zou het toestel vanaf vandaag al te verkrijgen bij de meeste Nederlandse webwinkels.  Vanaf morgen zal op veertien locaties door Nederland zal het toestel te zien en te kopen zijn, liet Samsung weten in een persbericht.

Toch zou het goed kunnen dat de eerste levering nog beperkt zal zijn. Wees er dus vroeg bij of bestel je Samsung Galaxy S5 online. Het toestel is te verkrijgen in het wit, zwart en blauw. Later zal ook een gouden versie verkrijgbaar zijn. Ook zal hoogstwaarschijnlijk later voor dit toestel een mini versie verschijnen, de Galaxy S5 Mini. Wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend.

Toestel specificaties

Het toestel heeft een5,1 inch super-amoled full-hd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Samsung Galaxy S5 is voorzien van de krachtigste hardware van het moment met een 2,5GHz quadcore-processor. Het toestel loopt op Andriod 4.4 KitKat met Samsung’s TouchWiz UI. De S5 bevat 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslagruimte en een 16 megapixel-camera.

Het toestel is daarnaast ook stof- en waterbestendig door de vernieuwde achterzijde dat gemaakt is van een soft-touch materiaal. Volgens Samsung zou het toestel in ieder geval een half uur in water van een meter diep kunnen overleven.

Nadat de iPhone en andere concurrenten nu gebruik maken van een vingerafdrukscanner is de S5 ook voorzien van dit snufje om het toestel te ontgrendelen. Daarnaast kan met deze vingerafdrukscanner betalingen worden gedaan via PayPal en een speciale privéomgeving op de smartphone worden geopend.

Tags:

Reacties