Microsoft brengt Windows Phone-exclusieve apps naar iOS & Android

Microsoft richt op iOS en Android

Microsoft’s focus op iOS en Android is zich vandaag verder aan het manifesteren nadat Microsoft een aantal Windows-phone exclusieve apps heeft uitgebracht op iOS en Android.

Microsoft heeft een aantal MSN apps, waaronder MSN News, Food & Drink, Sports en Weather (iOS versie van Weather is vooralsnog niet beschikbaar) uitgebracht op iOS en Android. Al deze apps zijn maandenlang exclusief verkrijgbaar geweest voor Windows en Windows Phone apparaten. Dit is hoogstwaarschijnlijk gedaan als onderdeel van een exclusiviteitsstrategie van Microsoft, om de voordelen van Microsoft’s platform te demonstreren.

Het negeren van twee gigantische mobiele platformen blijkt niet de beste oplossing te zijn om het eigen platform te promoten. Microsoft maakt met de iOS app Health & Fitness ook gebruik van Apple’s HealthKit integratie, zodat iPhone gebruikers fysieke activiteiten kunnen bijhouden met de app.

MSN rebranding

Microsoft’s actie betreffende het brengen van deze apps naar concurrerende platformen is onderdeel van de veranderende positie van het bedrijf als aanbieder van diensten en apps voor (vanaf nu ook) iOS, Android en Windows. News, Food & Drink, Health & Fitness, Sports en Weather vallen allemaal recentelijk onder de vernieuwde brand MSN. Microsoft heeft in september laten weten dat de desbetreffende apps in September beschikbaar zullen worden gesteld voor Android en iOS, en ze zijn net op tijd voor de feestdagen.

De apps geven gebruikers toegang tot de laatste nieuws, informatie over fitness en wereldwijde sportresultaten. De apps kun je vinden in de Google Play en via Apple’s App Store.

Tags:

Reacties