YouTube kondigt nieuwe muziek-abonnement aan

Music key uitnodiging van YouTube

YouTube heeft op 12 november laten weten dat het een betaalde muziekdienst zal lanceren, waarmee betalende gebruikers HQ & ad-free muziek en muziekvideo’s kunnen streamen.

De nieuwe dienst wordt aangeboden in zowel een gratis als een betaalde vorm.

De invite-gebaseerde lancering van de muziekdienst, namelijk YouTube Music Key, zal vanaf de volgende week plaats vinden. “Artists and fans have made YouTube the biggest music service in the world”, aldus Christophe Muller, YouTube’s directeur van de afdeling global music partnerships. “We want to continue to make YouTube the best place for artists and fans to connect”.

YouTube Music Key

Muziek luisteren zonder advertenties

Met YouTube probeert YouTube te kapitaliseren op het feit dat zij momenteel werelds grootste online streaming dienst zijn. De nieuwe dienst wordt aangeboden in zowel een gratis als een betaalde vorm. Sinds deze week wordt de muzieksectie van YouTube gehighlight via de nieuwe muziek tab in de Android en iOS app, en op de website zelf. De nieuwe tab biedt gepersonaliseerde aanbevelingen aan voor gebruikers, onder andere op basis van de geschiedenis van de gebruiker en trending muziek op YouTube. Verder zullen volledige albums en discografieën beschikbaar gesteld worden op de profielen van artiesten, samen met de bijbehorende muziekvideo’s en gerelateerde content.

Al het bovenstaande zal gratis beschikbaar worden gesteld indien je het niet erg vindt om nu en dan wat advertenties tegen te komen. Indien je geen advertenties wil horen zul je over moeten naar een betaalde Music Key abonnement. Voor Music Key betaal je € 7,99 per maand. Music Key is vooralsnog vanaf de volgende week allen toegankelijk via een invite.

Tags:

Reacties