Update: blauwe vinkjes kun je binnenkort uitzetten

Blauwe vinkjes binnen whatsapp

De blauwe vinkjes in WhatsApp blijken nogal wat heisa veroorzaken. Inmiddels is #blauwevinkjes een trending topic geworden in Nederland. De vinkjes kunnen blijkbaar binnenkort worden uitgezet.

De blauwe vinkjes in WhatsApp worden getoond als de ontvanger van jouw berichten jouw berichten daadwerkelijk ook gelezen heeft. Voorheen waren er slechts twee type vinkjes, namelijk een enkele grijze vinkje en twee grijze vinkjes. De toevoeging van een derde type vinkje, de twee blauwe vinkjes, houdt in dat de ontvanger niet alleen jouw berichten ontvangen heeft, maar ook gelezen (in de zin dat hij het gesprek geopend heeft).

Eerder vandaag verstuurde een WhatsApp-betatester een tweet, waarin hij heeft vermeld dat het binnenkort toch wel mogelijk wordt om de 2 blauwe vinkjes uit te schakelen.

De heisa omtrent de twee blauwe vinkjes heeft betrekking tot het bredere privacy-discussie omtrent WhatsApp. Zo was het in het verleden niet mogelijk om je ‘laatst gezien’ status-, profielfoto- en je statusinstellingen te wijzigen. Inmiddels is het mogelijk om deze drie te verbergen voor mensen die buiten jouw contactlijst vallen.

Wat vinden jullie van de nieuwe blauwe vinkjes? Verergert het de status van WhatsApp wat privacy betreft?

Tags:

Reacties