Blauwe vinkjes in WhatsApp uitschakelen? Het kan vanaf nu

WhatsApp blauwe vinkjes uitschakelen

Goed nieuws voor mensen die een hekel hebben aan de blauwe vinkjes binnen WhatsApp. Vanaf nu zijn de blauwe vinkjes uit te schakelen.

De nieuwe versie van WhatsApp is echter tot zover alleen beschikbaar voor Android toestellen. De update voor Android toestellen valt te downloaden via de website van WhatsApp en is nog niet beschikbaar gesteld in de Play Store.

De blauwe vinkjes kunnen worden uitgeschakeld door de optie ‘read receipts’ uit te schakelen in de instellingen van de populaire chat app; ontvangers kunnen zo niet meer zien of je hun berichten gelezen hebt of niet. Wanneer ‘read receipts’ uitgeschakeld wordt, is het voor zenders ook niet meer mogelijk om te zien of de tegenpartij hun berichten gelezen hebben.

Vooralsnog is dit via de instellingen niet mogelijk in iOS; ook is het onduidelijk wanneer deze instelling beschikbaar wordt gesteld. Eerder maakten wij een video met instructies om de blauwe vinkjes met een iPhone te omzeilen (via een omweg).

Eerder verstuurde een WhatsApp-betatester een tweet, waarin hij aangaf dat het binnenkort mogelijk gemaakt wordt om de blauwe vinkjes uit te schakelen. Gezien deze instelling nu voor Android beschikbaar is, verwachten we dat iOS toestellen binnenkort zullen volgen.

Tags:

Reacties