‘Timberman’ #1 app in de App Store

Timberman app review

Het verhaal en de rise & rise van Flappy Bird hebben we allemaal wel meegekregen dit jaar. Inmiddels is er een nieuwe spel te vinden in de App Store die over dezelfde aantrekkingskracht beschikt, namelijk Timberman.

“Je bent een houthakker.”

Het doel van het spel is simpel: je bent een houthakker, en je moet zoveel mogelijk van het oneindig lange boom omlaag hakken. Dit doe je door links en rechts van het scherm te drukken waar zich geen takken bevinden: zodra een tak je aanraakt word je vermorzeld en begin je opnieuw. Ook als je niet snel genoeg hakt ben je game over. Elke keer als je een stuk omlaag hakt krijg je een punt erbij. Dit is tegelijkertijd, net als bij Flappy Bird, het verslavende element van het spel: je kan het natuurlijk niet accepteren dat een van je vrienden een hogere score heeft dan jou.

timberman

Een andere verslavende element (voor degenen die al verslaafd zijn aan het spel) zijn de karakters die je kunt unlocken. Hoe hoger je score, hoe meer karakters je kunt unlocken. En jawel, de laatste karakter die je kunt unlocken is de Flappy Bird himself.

Het spel heeft grafisch gezien erg veel weg van Flappy Bird. Soortgelijke 8-bit grafische elementen met een moderne vleugje overheersen in het spel.

Timberman is in twee varianten beschikbaar, namelijk een freebie versie en een betaalde versie met de naam Timberman Golden Edition (€ 0,89). De tweede heeft als toevoeging dat je geen advertenties ziet. De advertenties kunnen nogal vervelend zijn, gezien ze direct het hele scherm overnemen zodra je game over bent, wat ervoor zorgt dat je vrijwel direct op de advertentie drukt en wordt doorgelinked naar een pagina in Safari. Of het waard is om over te stappen naar de betaalde versie hangt dus af of je dermate verslaafd bent zodat je geen advertenties meer ziet.

Tags:

Reacties