Apple presenteert: iOS 8

Tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC heeft Apple officieel iOS 8 aangekondigd, het nieuwe besturingssysteem zal verschijnen in de herfst van 2014.

Apple presenteerde tijdens WWDC het nieuwe besturingssysteem iOS 8. Er zullen veel nieuwe functies geïntroduceerd worden, waaronder interactieve notificaties, widgets, een vernieuwde mail-app en de nieuwe Health-app. Het is bijna een jaar geleden dat Tim Cook de nieuwe iOS introduceerde. Het zou een update zijn waarbij het user interface flink verbeterd zou worden. Tot noch toe leek deze update naar iOS 7 de grootste update ooit. Hoewel iOS 7 veel esthetische veranderingen onderging, zijn de meeste functionaliteiten gelijk gebleven. Veel van deze functionaliteiten zullen wel worden aangepakt bij de update naar iOS 8.

Besturingssysteem iOS

Het besturingssysteem iOS heeft altijd het gebruikersgemak als kracht gehad. Met de komst van vele nieuwe functies bij verschillende software updates zijn er veel gebruikersgemakken bijgekomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de functie voor multi-tasking die bij iOS 4 is geïntroduceerd of de Notification Centre in iOS 5. Toch is de basis van het systeem altijd gelijk gebleven.

iOS 8 vernieuwde interactieve notificaties

iOS 8 zal bepaalde gaten en problemen oplossen die is voorgaande versies van iOS voorkwamen. Het grootste verbeterpunt waar iOS 8 mee zal komen is het notificatie-scherm. Het zal makkelijker zijn om snel te reageren op inkomende berichten en uitnodigingen in de agenda te accepteren. Dit was natuurlijk al mogelijk, maar alleen door naar de desbetreffende app te gaan, dit hoeft straks niet meer. Daarnaast zal ook het rare verschil dat iOS 7 heeft tussen gemiste notificaties en alle notificaties verdwijnen.

App store

Ook de app store zal aan een onderhoudsbeurt onderhevig zijn. Afgelopen jaar heeft Apple de store in lijn gebracht met de rest van het besturingssysteem, met de introductie van andere graphics en meer wit. Daarbij hebben ze het zoeken in de store in iOS 7 aangepast, op een totaal onhandige manier, waarbij je een applicatie per keer op je scherm zag. De aanpassing in iOS 8 is dan ook niet verassend, dat je dan gewoon door de verschillende apps kunt scrollen.

Aan het uiterlijk van het nieuwe besturingssysteem zal niet veel veranderen vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en de gelijkenis van het gebruik op verschillende Apple apparaten.

Tags:

Reacties