Hoe kies je een perfect telefoonhoesje?

Buiten de reparateurs van smartphones zijn er eigenlijk maar weinig mensen die inzicht hebben in de dwaasheden en zwakheden van de mobiele bellers. Natuurlijk zijn Freud en Jung de meesters als het gaat om het beschrijven van de menselijke zwakheden.

Maar toch kunnen de mensen die onze smartphones repareren ons een volledig nieuwe kijk geven op onze zwakheden. Talloze malen hebben zijn de meest beschamende verhalen en belevingen van hun klanten moeten aanhoren. Een klant die zijn telefoon in de sneeuw liet vallen en die twee maanden later weer vond in een plas gesmolten sneeuw. Een andere klant wiens telefoon werd platgereden door een vrachtwagen en weer een andere klant die zijn telefoon in een dronken bui in de vaatwasser had gestopt. Hoe maken we een goede keuze uit al die telefoonhoesjes zodat wij ons kostbare mobiele communicatiemiddel kunnen beschermen tegen onze blunders en vreemde ideeën?

Schokabsorberend materiaal

Het meest voorkomende probleem waardoor wij onze smartphone bij een reparateur aanbieden is een beschadigd scherm. Een display van een smartphone is namelijk bijzonder kwetsbaar als het als het inslagpunt van een val zich in een hoek van de telefoon bevindt. Juist op de hoeken van de smartphone wordt de grootste kracht op het scherm uitgeoefend. Voor optimale bescherming tegen deze vorm van schade kan je het beste kiezen voor een telefoonhoesje dat gemaakt is van een schokabsorberend materiaal (zoals siliconen of rubber). De telefoonhoesjes van harde materialen zoals plastic absorberen de schokken van het vallen niet effectief.

Dagelijks gebruik

Een ander groot probleem waardoor onze smartphones vaak bij reparateurs worden aangeboden, zijn de krassen op het scherm. In het dagelijks leven wordt de smartphone soms op de vreemdste plaatsen opgeborgen. Hierbij moet je denken aan broekzakken, polstasjes, lunchtrommels en zelfs gereedschapskisten. Om deze reden moet je bij de keuze van een telefoonhoesje uitgaan van jouw eigen gewoontes. Als je jouw smartphone in jouw broekzak opbergt, dan is een dunne telefoonhoes misschien wel de beste keuze. Bewaar je jouw smartphone in jouw handtas, dan is een zogenaamd ‘Wallet’-hoesje misschien wel de beste keuze.

Batterijduur

Een ander groot probleem waardoor onze smartphone door een reparateur onder handen moet worden genomen is de verminderde capaciteit van de batterij. Veel eigenaren van smartphones hebben namelijk een vervangende lader moeten aanschaffen omdat de originele lader het niet meer doet. Vrolijk hobbelen ze dan naar een budgetwinkel en schaffen de eerste beste lader aan die de juiste connector heeft. Wat men niet beseft is dat de originele laders vaak ‘intelligent’ zijn en ook een uniek voltage en bepaalde ampères leveren. De originele lader stopt vaak met laden als de batterij vol zit terwijl een goedkope lader gewoon door blijft laden. Let daarom bij de aanschaf van een nieuwe lader naar het voltage en de juiste hoeveelheid ampères. Ook zijn er telefoonhoesjes op de markt met een extra batterij waardoor de gebruiksduur verlengd wordt.

Het juiste telefoonhoesje

In de praktijk blijkt dat meer dan 80 procent van de schades aan smartphone puur mechanisch zijn. In 15 procent van de gevallen blijkt dat het om softwareproblemen gaat en in 5 procent van de gevallen heeft men te maken met waterschade. In de zomer ligt het percentage waterschade wel hoger door de lange warme weekenden aan het zwembad of op één van de vele Hollandse plassen. Ben je een waterrat, kies dan voor een telefoonhoesje die jouw smartphone tegen water beschermd. Werk je bij een aannemer, kies dan voor een robuust telefoonhoesje dat jouw smartphone optimaal beschermd tegen mechanische schade. Ben je een kantoormedewerker, dan kies je voor een functioneel telefoonhoesje. De keuze van het goede telefoonhoesje hangt dus af van jouw persoonlijke situatie!

Reacties