Handige WhatsApp trucjes om nog fijner te appen

WhatsApp webversie

Misschien is het wel de áller populairste smartphone-app: WhatsApp! Vrijwel iedereen met een smartphone gebruikt de app bijna dagelijks als dé manier om contact te houden met familie en vrienden. Met een paar WhatsApp trucjes werkt de app nog beter en heb jij de touwtjes in handen wat betreft je privacy.

WhatsApp trucjes: privacy-instellingen aanpassen

Wist je dat je profielfoto van WhatsApp voor iedereen die je nummer heeft zichtbaar is? En dat standaard iedereen het ziet zodra je een berichtje hebt gelezen? Het zijn stuk voor stuk privacy-instellingen die je in een paar seconde kunt aanpassen.

Ga daarvoor naar WhatsApp en open het instellingenmenu. Druk daar op ‘Instellingen’ en ga onder het kopje ‘Account’ naar ‘Privacy’. Hier kun je allerlei privacy-instellingen naar je handzetten. Bijvoorbeeld dat alleen mensen van wie jij het telefoonnummer hebt opgeslagen je status en foto kunnen zien.

Databesparende WhatsApp trucjes

Veel mensen gebruiken WhatsApp vrijwel dagelijks. Eventjes overleggen met het thuisfront wat voor boodschappen er gehaald moeten worden, een grappige video delen met de vrienden-app… Het komt je vast wel bekend voor. Omdat de app zo vaak gebruikt wordt, verbruikt het ook redelijk veel data. Maar dat hoeft helemaal niet.

Simyo achterhaalde een paar WhatsApp trucjes waarmee je data bespaart en deelde deze op zijn Blog. Dat doet het niet zomaar. Simyo is namelijk een Sim Only provider dat zijn klanten bewust wil maken van dataverbruik. Dit om te voorkomen dat een Sim Only internetbundel voor het einde van de maand op is, bijvoorbeeld.

Een van de WhatsApp trucjes van Simyo is dus het minder data laten verbruiken van de app. In het instellingenmenu van de app kun je onder ‘Data- en opslaggebruik’ allerlei instellingen aanpassen. Zo kun je instellen dat video’s die je ontvang via de app alleen automatisch gedownload mogen worden als je telefoon is verbonden met een wifi-netwerk. Dan verbruikt ‘ie immers geen MB’s van een internetbundel.

Meer WhatsApp trucjes

Op het Simyo Blog staan meer WhatsApp trucjes die het uitproberen zeker waard zijn. Van het maken van een back-up van je gesprekken tot het overstappen naar een nieuw nummer. Ook kun je WhatsApp gebruiken op je computer en GIF’jes versturen. Vooral die laatste is zeker het uitproberen waard, want een (bewegend) beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Hoe je het doet? Lees het snel op het Simyo Blog!

Welke WhatsApp trucjes ga jij zeker gebruiken?

Reacties