Apple iPhone 8: alle geruchten op een rijtje

Komt Apple een jaar na de iPhone 7 met een nieuwe iPhone op de proppen? Er gaan geruchten dat dit al in september gebeurt. Via verschillende bronnen zijn verschillende specificaties over deze Apple-smartphone gelekt. Wij zetten deze Apple iPhone 8 geruchten voor je op een rijtje.

iPhone 8 of toch een andere naam?

Volgens de iPhone-traditie ‘hoeft’ Apple pas in 2018 met de iPhone 8 te komen. Vorig jaar nog bracht het de iPhone 7 en iPhone 7 Plus uit. Normaal gesproken komt een jaar later dan de ‘s’-variant uit. Het jaar 2017 is voor Apple alleen geen normaal jaar. Het is de tiende verjaardag van de iPhone. Om dit te vieren, komt de fabrikant nu al met de iPhone 8. Volgens het Japanse blog Mac Otakara staat deze naam nog niet vast. Deze betrouwbare site denkt dat de telefoon ook de iPhone Edition of iPhone X kan gaan heten.

Nieuw, randloos ontwerp

iPhones; je herkent ze meteen als je ze ziet. Met de ronde startknop onderaan het scherm hebben ze een herkenbaar uiterlijk. Ook de dikkere randen aan de boven- en onderkant zijn karakteristiek voor de telefoons van Apple. Dit gaat met de komst van de nieuwe iPhone misschien wel flink veranderen. 

Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith, een onafhankelijke software-expert van de iPhone, ontdekte in programmeertaal van Apple een afbeelding met de omlijningen van de nieuwe iPhone. Hierop is te zien dat de startknop verdwijnt en dat de randen rondom het scherm zeer dun worden. De telefoon wordt hierdoor niet groter dan de iPhone 7, maar krijgt wél een groter scherm. En de startknop? Die wordt als het goed is in het drukgevoelige scherm verwerkt.

Ander schermtype

Apple wil voor de iPhone 8 een ander schermtype dan voorheen gebruiken. Waar vorige iPhones een LCD-schermpaneel hebben, krijgt de iPhone 8 een Super Amoled-scherm. Dit schermtype zit ook in duurdere Samsung Galaxy-smartphones. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei bestelde Apple hiervoor in april al meer dan 70 miljoen schermen. Super Amoled-schermen hebben een hogere helderheid en betere kleurenweergave dan LCD-schermen: handig voor in het zonlicht dus.

Camera met Augmented Reality

Met de nieuwe iPhone wil Apple zijn eerste stappen in de wereld van Augmented Reality gaan zetten. Dit is een techniek waarbij Virtual Reality via een beeldscherm wordt toegevoegd aan de echte wereld. Een goed voorbeeld hiervan is het spelletje Pokémon Go. Hiermee vang je via je smartphonescherm Pokémon die je op straat ziet ‘rondlopen’.

LoupVentures beweert dat de camera’s van de nieuwe iPhone Augmented Reality ondersteunen. Ze krijgen hiervoor een module die een 3D-scan van de omgeving kan maken. Dankzij zo’n scan zouden de Augmented Reality-mogelijkheden geavanceerder en uitgebreider worden. En ja: natuurlijk maak je straks met deze telefoon ook ‘gewoon’ een normale foto of video. 

Andere specificaties

Verschillende bronnen, zoals Tweakers.net en ‘Twitteraars’ als @evleaks en @onleaks, brachten de afgelopen maanden informatie over de iPhone 8 specificaties naar buiten. Volgens hen krijgt de telefoon ook een irisscanner. Hiermee ontgrendel je de telefoon via een oog scan. Ook zeggen ze dat dit de eerste Apple-telefoon zal zijn die je draadloos oplaadt. De kans is groot dat de telefoon minimaal 64 GB-opslaggeheugen krijgt. Bij de iPhone 7 was dit nog 32 GB. Fijn voor als je bijvoorbeeld graag je Netflix-films offline opslaat.

Wanneer presenteert Apple de nieuwe iPhone?

Hét grote vraagteken is wanneer Apple alles zal onthullen? Waarschijnlijk gebeurt dit ergens in september. De fabrikant kondigt dan, als we Tweakers.net opnieuw mogen geloven, tegelijkertijd de iPhone 7s en iPhone 7s Plus aan. Deze telefoons komen qua prijs onder de iPhone 8 te zitten. Mocht het zover zijn, dan zijn de nieuwe iPhones natuurlijk ook bij KPN verkrijgbaar. 

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe iPhones? Schrijf je dan in bij KPN  voor de nieuwsbrief. Daar vind je ook het laatste nieuws over de nieuwe smartphones van Apple. Ga jij een nieuwe iPhone kopen zodra ze uit zijn?

Tags:

Reacties