Houd jouw smartphone, mooi, goed en werkend!

Zoals bij elk apparaat moet ook jouw smartphone goed onderhouden worden zodat je optimaal kan profiteren van alle functionaliteit die het apparaat biedt. Zo kan bijvoorbeeld een kras op het scherm van de smartphone jouw kijkplezier aanzienlijk bederven en zal een vol geheugen de smartphone aanzienlijk trager maken.

Slecht onderhoud van jouw kostbare iPhone 6s Plus betekend dat deze problemen kan geven die je niet zelf kan oplossen. De enige remedie is dan een bezoek aan de iPhonekliniek.

Schoonmaken buitenzijde van de smartphone

Jouw smartphone is een vast onderdeel van jouw dagelijkse routine. Daarom neem je dit apparaat overal mee naar toe zodat je altijd bereikbaar en online bent. Het gevolg is echter dat jouw smartphone aan verschillende verontreinigingen wordt blootgesteld. Voordat je het weet zit er, bij het eten van een patatje, resten frituurvet en mayonaise op jouw scherm. Kortweg op jouw smartphone verzamel je achteloos een bonte verzameling verontreinigingen, bacteriën en zelf virussen. Poets daarom jouw smartphone regelmatig met een zacht doekje. Ideaal zijn bijvoorbeeld de microfiberdoekjes, brillendoekjes en de antibacteriële reinigingsdoekjes. Ook zijn er complete setjes reinigingsmiddelen in omloop waarmee je de buitenkant van jouw smartphone in optimale conditie kan houden. Het gebruik van een screenprotector is natuurlijk ook zeer raadzaam.

Schoonmaken binnenzijde van de smartphone

Tegenwoordig zijn de smartphones steeds meer stof- en waterdicht. Zo voldoet de Samsung Galaxy S7 zelfs aan de IP68 norm. Deze norm houdt in dat de smartphone stof en waterdicht is en zelfs tot anderhalve meter onder water gebruikt kan worden. Echter het merendeel van de smartphones voldoet niet aan deze normering waardoor stof en vuil zich kan ophopen in het toestel en in de connectoren. Reinig daarom de binnenzijde en de connectoren van jouw smartphone regelmatig met een klein borsteltje.

Mechanische beschadigingen

Doordat een smartphone in verschillende omgevingen intensief gebruikt wordt, staat deze bloot aan in extreme invloeden. Denk bijvoorbeeld aan het bellen tijdens een regenbui en het opbergen van de smartphone met een sleutelbos in een broekzak. Voordat je het weet is jouw smartphone beschadigd. Zorg er voor dat jouw smartphone beschermd wordt door een bumper of hoesje en wees bewust hoe je jouw smartphone gebruikt en opbergt. Bewust omgaan met en beschermen van jouw smartphone verkleint de kans op mechanische beschadigingen aanzienlijk.

Software verontreinigingen

Natuurlijk ben je altijd online en bereikbaar voor jouw vrienden. Dagelijks voer je talloze WhatsApp gesprekken waarbij lachwekkende foto’s en video’s vrolijk worden gedeeld. Ook ben jij een trendsetter en download je de laatste Apps die je na een paar dagen weer verwijderd. Het gevolg is dat het geheugen van jouw smartphone vol is gestroomd met allerlei software en data. Hierdoor wordt jouw smartphone steeds trager en instabieler. Zorg er voor dat je regelmatig het geheugen van jouw telefoon opschoont en dat je foto’s en video’s in de Cloud bewaard. Ook is het belangrijk dat je de Apps, die je niet of nauwelijks gebruikt, via het systeemmenu van jouw smartphone verwijderd.

Reacties