Waarom is de iPhone 6s nog steeds het vlaggenschip van Apple?

iPhone 6s

Het is nu al weer bijna twee jaar geleden dat Apple de iPhone 6s als het het nieuwe vlaggenschip lanceerde. Zoals bij elke lancering van Apple werd er vooraf ruimschoots gespeculeerd over de specificaties van het nieuwe toestel. Ook nu weer wordt er volop gespeculeerd over de iPhone 7 die binnenkort gelanceerd zal gaan worden.

En zoals we van de trendsetter Apple gewend zijn, zal de nieuwe iPhone van een groot aantal verbeteringen en innovaties voorzien zijn. Zo was het ook bij de lancering van de iPhone 6s. Maar waarom is deze smartphone nog steeds het vlaggenschip van Apple?

Hardware

Als je beseft dat de iPhone 6s model staat voor de aankomende nieuwe generatie iPhones, begrijp je dat dit toestel thuis hoort in het topsegment van de markt voor smartphones. Tijdens de lancering van de iPhone 6s in september 2015 bleek dat dit toestel wederom uitgerust was met hoog kwalitatieve en betrouwbare hardware. Het toestel is voorzien van een Apple Dual-core 1.8 GHz A9 processor die ondersteund wordt door een Quad-core PowerVR GT7600 450MHz grafische processor. Hierbij is het toestel uitgerust met 2GB RAM DDR3 intern geheugen en een opslagcapaciteit van 16 tot 128GB. Het 4,7 inch IPS LCD scherm biedt een resolutie van 750 x 1334 pixels met een pixeldichtheid van 326 ppi. Het toestel is verder uitgerust met een 12MP camera aan de achterzijde, een 5MP camera aan de voorzijde, een Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac connector, Bluetooth (V4.0), GPS, NFC en een breed scala aan sensoren waaronder natuurlijk de vingerafdrukscanner. Deze hardware wordt gevoed door een Lithium-Polymeer batterij met een capaciteit van 1.715 mAh.

Software

Sinds de lancering is de iPhone 6s uitgerust met het besturingssysteem iOS 9. Bij de ontwikkeling van het iOS 9 besturingssysteem heeft Apple de nadruk gelegd op stabiliteit, snelheid en veiligheid. Andere verbeteringen ten opzichte van de vorige versies van het iOS besturingssysteem is de hogere zoeksnelheid van Siri (40% toegenomen), een 6-digits beveiliging, de ondersteuning voor multitasken, verbeterde apps (Kaarten, Wallet, News en iCloud) en een verbeterde batterijbesparende modus. Hiernaast biedt de camerasoftware van het Apple zeer veel functionaliteit ten opzichte van de concurrenten.

Daarom is de iPhone 6s nog steeds het vlaggenschip van Apple

De combinatie van de hardware en de software maakt de iPhone 6s uitermate geschikt voor het afspelen van media en het online gamen. In veel gevallen zullen de videoprestaties beter zijn dan die van de concurrenten. Een ander sterk punt is dat Apple al jaren gebruik maakt van dezelfde lay-out als het gaat om de design van het toestel. Vooral omdat Apple verantwoordelijk is voor het ontstaan van het smartphonesegment bestaat er bij de gebruikers een hoge merkentrouw ten opzichte van Apple en haar producten. De iPhone 6s is, sinds zijn lancering in september 2015, een betrouwbaar toestel dat veel functionaliteit biedt aan zijn gebruikers. Mede hierdoor is dit toestel verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet van Apple en wordt het nog steeds gezien als het vlaggenschip.

Tags:

Reacties