Ontploffende Galaxy Note 7 uit de markt gehaald

Note 7

Samsung is er helemaal niet blij mee maar heeft geen keus. Het is de nachtmerrie van elke fabrikant om een top product uit de markt te halen. Het gaat in dit geval om ruim 3 miljoen toestellen van de Samsung Galaxy Note 7.

Over heel de wereld zijn er gevallen gerapporteerd van toestellen die spontaan in brand vlogen of zelfs explodeerden. Hoe dit kan gebeuren en wat er exact mis is met de toestellen is niet duidelijk, maar wat Samsung wel kan vertellen is dat in de ingebouwde batterij een technisch conflict kan ontstaan. Deze interne error in het toestel zorgt er voor dat de batterij extreem heet kan worden en vervolgens dus kan ontploffen

Verkoop Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd stopgezet

Samsung neemt ruim 3 miljoen tostellen van over heel de wereld terug uit de markt. Als je een dergelijk toestel in bezit heb t dan kan je die inleveren en krijg je van Samsung een vervangend toestel. Om er achter te komen wat er mis is met de batterij heeft Samsung een uitgebreid spoedonderzoek ingesteld. Zodra daar uitsluitsel over is wordt dat hier gemeld. Samsung heeft ieder geval direct de verkoop van de Galaxy Note wereldwijd stopgezet. Hoeveel schade dit voor het bedrijf oplevert is niet bekend gemaakt maar het is glashelder dat dit geen goed nieuws is voor de telecom multinational.

Samsung of Apple?

De Galaxy Note 7 behoort tot een serie smart phones die de trots van Samsung zijn. Het terug halen van 3 miljoen exemplaren van de 7 is dan ook een hele operatie die het bedrijf veel geld en aanzien kost. Het toeval wil dat Apple elk moment met een nieuwe IPhone op de markt zal komen. Een falende Galaxy Note 7 die in de fik kan vliegen aan de ene kant en een splinternieuwe nieuwe iPhone met naar verwachting tal van nieuwe gadgets, upgrades, extra’s en verbeteringen. Voor veel mensen zal de keus niet zo moeilijk zijn.

Nieuwe smart phones op de markt de komende maanden

Voor een mega bedrijf als Samsung zal de operatie om de 3 miljoen mobiele telefoons terug te halen financieel geen aderlating zijn. Het zal wel een flinke deuk in het Imago van Samsung achterlaten. Samsung was al laat met het lanceren van de 7 en nu haar flagship toestel levensgevaarlijk blijkt zullen veel mensen kiezen voor een minder risicovol toestel van een andere betrouwbaarder merk. Er komen immers voldoende nieuwe toestellen op de markt de komende maanden, waar de nieuwste iPhone er één van zal zijn.

Reacties