Google’s nieuwe camera app maakt GIF’s maken op de iPhone een makkie

Google heeft een nieuwe app uitgebracht, namelijk Motion Stills, waarmee je makkelijk GIF’s kan maken. De app is (vreemd genoeg) alleen beschikbaar voor de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus.

The nieuwe Motion Still app helpt met het stabilizeren van de Apple Live Photos, waarmee iPhone 6S en 6S Plus gebruikers super korte video’s kunnen maken die lijken op GIF’s. Naast het animeren en stabilizeren van de Live Photo’s, zorgt Motion Still ervoor dat dat de achtergront verandert in een statisch beeld.

Het eindresultaat is een korte clip die er minder uit ziet als een korte video, zoals het geval met Live Photos, en meer als een cinemagraph, welke over het algemeen één bewegend element heeft in plaats van een totale animatie.

Matthias Grundmann en Ken Conley van de Google Research Machine Perception team hebben, op basis van hun uitleg, een algorithme ontwikkeld door het stabilizeren van honderdenmiljoenen video’s en het creëren van GIFjes op basis van photo bursts. Deze algorithme is toegepast in Motion Stills.

De app is gratis te downloaden voor de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Het is onbekend of deze app ook beschikbaar zal zijn voor android.

Tags:

Reacties