Kind van zeven gebruikt vader’s vinger om iPhone te unlocken

TouchID fail

Apple gaf tijdens de introductie van TouchID aan dat het biometrische beveiligingssysteem vele malen veiliger zou zijn dan het oude wachtwoordensysteem.

Alhoewel zelfs de FBI faalt om een iPhone te unlocken, is het Harrison Green onlangs gelukt. Wie Harrison Green is? Een jongen van zeven jaar oud.

Dit ‘ongeval’ is een perfect voorbeeld van de gevaren en risico’s die gepaard gaan met het gebruik van biometrie om gegevens en data te beveiligen. Matthew Green, toevallig ook een expert op het gebied van cryptografie, kwam erachter dat zijn zoon Harrison de veiligheidsmaatregelen van TouchID heeft kunnen omzeilen door de homeknop voor een tel tegen zijn slapende vader’s duim te houden.

Het bovenstaande geval is semi-viraal gegaan op Twitter nadat Matthew Green’s initiële tweet meer dan 2400 keer werd geretweet:

In een recente uitspraak door een rechter in Virginia werd aangegeven dat de politie de vinger van een persoon mag gebruiken om een toestel te unlocken – zonder toestemming. Het geval van Green laat zien dat biometrische beveiliging in sommige gevallen kan falen, en vele malen makkelijker te omzeilen is dan een wachtwoordensysteem.

Tags:

Reacties