Blackberry Passport

BlackBerry komt toch met een nieuw toestel en presenteert: de Blackberry Passport.

De Passport is een uniek toestel met een vierkant scherm en een toetsenbord die veegbewegingen registreert om mee te scrollen. De officiƫle presentatie van het toestel zal in september plaatsvinden.

Het is al een tijdje stil aan de kant van BlackBerry. Na teleurstellende cijfers was bij het bedrijf zelfs de twijfel ontstaan of zij moest verdergaan met het ontwikkelen en verkopen van smartphones. Het bedrijf is een andere kant op geslagen en wil meer software dan hardware gaan ontwikkelen. Het bedrijf zal dus niet in hoog tempo komen met nieuwe smartphones. De twijfel om te stoppen met de ontwikkeling van smartphones lijkt van de baan, aangezien er voor dit jaar in ieder geval nog twee nieuwe toestellen op komst zijn. Een hiervan is de BlackBerry Passport.

Passport

Het vierkante 4,5 inch scherm van het toestel heeft een resolutie van 1440 x 1440 pixels. Volgens BlackBerry is het op dit scherm veel makkelijker om documenten en spreadsheets te lezen dan op een reguliere smartphone. Hiermee wil het bedrijf de zakelijke markt weer gaan aanspreken. Het toetsenbord van dit toestel is ook uniek. Het is mogelijk om door je documenten te scrollen door met je vingers over de letters heen te vegen. Verdere specificaties zijn nog onbekend.

Wanneer en of de BlackBerry Passport ook in Nederland komt is onduidelijk.

Tags:

Reacties