BlackBerry buiten gevaar

Volgens de directeur van BlackBerry, John Chen, is het bedrijf nu buiten gevaar. ‘De paniek is weg. We zijn een levensvatbaar bedrijf’, alsdus Chen.

Vorig jaar vreesden velen voor een faillissement van het Canadese bedrijf. Inmiddels zijn deze zorgen voorbij. Volgens John Chen is BlackBerry nu financieel buiten gevaar is en schat de overlevingskans groot. John Chen heeft de strategie van het bedrijf teruggebracht naar zijn origine. Terug naar de zakelijke markt. BlackBerry hoopt zo’n tien miljoen te verdienen aan de verkoop van smartphones. Andere inkomsten haalt BlackBerry uit diensten en software.

Dat het beter gaat met BlackBerry wil nog niet zeggen dat het bedrijf geen verlies meer draait. Uit de laatste kwartaal cijfers blijken nog steeds verliezen, maar de verliezen zijn minder groot dan vorig jaar.

De verkoop van het bedrijf, waar vorig jaar over werd gesproken, is niet doorgegaan. Wel zijn er verschillende onderdelen van BlackBerry verkocht. Daarnaast was er nog niet zo lang geleden de overweging van BlackBerry om te stoppen met de ontwikkeling en verkoop van smartphones. BlackBerry heeft het besluit genomen om toch nieuwe smartphones op de markt te brengen. Steeds meer details worden bekend over het nieuwe toestel dat BlackBerry waarschijnlijk in september zal uitbrengen: de BlackBerry Passport.

 

Tags:

Reacties