Alle Windows-versies samen in Windows 9

Microsoft komt met een nieuwe versie van Windows. Dit systeem zal beschikbaar zijn voor de desktop, tablet en telefoon.

Dit maakte Microsoft’s CEO Satya Nadella bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens Nadella worden alle versies van Windows: Windows, Windows RT en Windows Phone samengevoegd naar een besturingssysteem: Windows 9. Wanneer het nieuwe systeem zal verschijnen heeft Nadella niet bekend gemaakt, maar het zal hoogstwaarschijnlijk in de loop van het volgende jaar zijn.

Nu bestaan er bij Microsoft nog verschillende teams die werken aan de verschillende versies van Windows. Microsoft biedt nu Windows voor lapotops en pc’s, Windows RT voor tablets en Windows Phone voor smartphones. Met de nieuwe versie van Windows zullen de teams nu als één team samenwerken.

Interface

Dat straks alle apparaten gebruik kunnen maken van Windows 9 wil niet zeggen dat alle apparaten dezelfde interface krijgen. Zo zijn er beelden gelekt van Windows 9 op een desktop waarbij het oude startmenu nog te zien is. Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat Windows zal afstappen van de Tiles-interface op de smartphone. Het zal voornamelijk gaan om de onderliggende code die gelijk zal worden.

Apps

Het is vanaf nu ook mogelijk zal zijn om universele apps te ontwikkelen die werken op alle verschilde apparaten van Windows. Een app voor een Windows Phone zal ook op de laptop kunnen lopen en visa versa. De samenvoeging van het besturingssysteem naar verschillende apparaten zal het voor ontwikkelaars interessanter maken om apps te ontwikkelen voor Windows. Er zijn nog relatief weinig mensen die gebruik maken van een Windows Phone, het aanbod aan applicaties is hierdoor beperkter dan op Android en iOS toestellen.

Tags:

Reacties