Samsung Galaxy S4

vanaf
€ 0,-
Beoordeling:
8
samsung-galaxy-s4
samsung-galaxy-s4
samsung-galaxy-s4
samsung-galaxy-s4-1

De Samsung Galaxy S4 is een krachtpatser en beschikt over een enorme full HD 5 inch scherm, een octo-core processor, een 13MP camera en nog veel meer.

Geïnteresseerd in de Samsung Galaxy S4? Bekijk & vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste Samsung Galaxy S4 abonnementen & aanbiedingen. O.a. verkrijgbaar met Vodafone, T-Mobile en Hi.

Samsung Galaxy S4 review

Naamloos-1

De Samsung Galaxy S series zijn sinds de introductie van de eerste Samsung Galaxy S1 ongetwijfeld één van de meest populaire smartphones op de markt. De Galaxy S series zijn zelfs zo populair dat ze niet zomaar geïntroduceerd worden of gedurende grotere congressen als de MWC, maar worden tijdens een eigen event van Samsung, namelijk Unpacked, onthuld.

Op 14 maart werd de Galaxy S4, na wekenlange geruchten en rumoeren, geïntroduceerd. Samsung’s nieuwe krachtpatser beschikt over een enorme full HD 5 inch scherm, een octo-core processor, een 13MP camera en nog veel meer.

Inmiddels is de Samsung Galaxy S5 uit!

Samsung Galaxy S4: 5 inch scherm

Samsung Galaxy S4 abonnementVoor degenen die de geruchten omtrent de Galaxy S4 voor zijn onthulling op 14 maart gevolgd hebben ziet het ontwerp er niet vreemd uit: een aantal dagen voor de onthulling waren er namelijk al een aantal afbeeldingen uitgelekt van de nieuwe Samsung Galaxy S4.

De Samsung Galaxy S4 lijkt, ondanks dat het ontwerp vernieuwd is, veel op zijn voorganger wat de vorm betreft. De zijkant van de telefoon heeft een metallic finish, en de body van de telefoon is gemaakt van polycarbonaat. Dit is tegelijkertijd ook de reden waarom de Galaxy S4 zo licht is: de telefoon weegt namelijk slechts 130 gram. De telefoon is echter wel een stuk groter dan zijn voorganger: dit komt omdat het scherm nu maar liefst 5 inch groot is.

Het nieuwe 5 inch scherm maakt gebruik van het nieuwe Super HD AMOLED technologie van Samsung. Kleuren zien er nu nog natuurlijker uit terwijl beelden er extreem scherp uit zien. Het scherm van de Samsung Galaxy S4 heeft namelijk een full HD resolutie van maar liefst 1920 x 1080.

De Galaxy S4 is uitgeroepen tot ‘s werelds krachtigste smartphone: de S4 beschikt over aan waanzinnige 1,6GHz octo-core (8 cores dus!) processor. De nieuwe smartphone van Samsung beschikt verder over 2GB DDR geheugen en komt in 3 verschillende modellen wat internal storage betreft, namelijk 16GB, 32GB en 64GB.

De S4 draait op Android’s nieuwste besturingssysteem, namelijk Android 4.2.2 Jelly Bean. Daaroverheen heeft Samsung net als op al haar Android telefoons een eigen user interface geplaatst met vele nieuwe features.

Samsung Galaxy S4: Nieuwe features

The Next Galaxy 4Samsung heeft de Galaxy S4 uitgerust met een ton aan nieuwe functies en features. De Galaxy S4 beschikt, net als de Note tablets en smartphones over Air View. Met Air View is het mogelijk om de telefoon te besturen door je vinger boven het scherm te houden. Wanneer je bijvoorbeeld je vinger boven een video houdt, wordt er een preview van de video weergegeven.

Net als zijn voorganger beschikt ook de Galaxy S4 over eye tracking software. Deze is echter een stuk geavanceerder dan die van de Galaxy S3: zo beschikt de telefoon over Air Gesture, waarmee het mogelijk is om door foto’s of webpagina’s te scrollen door met je hand boven het scherm te vegen. Een andere gave soortgelijke feature is Smart Pause: wanneer je een video aan het bekijken bent en even niet naar het scherm aan het kijken bent, wordt de video automatisch gepauseerd tot je ogen weer gericht zijn op het scherm.

Velen klaagden en klagen nog steeds over het feit dat de AMOLED schermen te verzadigd zijn, en er daarom ook niet natuurlijk uit zien. Samsung heeft dit voor de Galaxy S4 opgelost met de nieuwe functie Adapt Display. Deze nieuwe functie past de contrast, kleuren en helderheid van het scherm aan op basis van de omgeving en de type media dat wordt afgespeeld.

Nog een nieuwe feature (Samsung heeft de S4 letterlijk vol gepropt met nieuwe features) is S Voice Drive. Hiermee wordt er een nieuwe interface ingeschakeld wanneer je aan het rijden bent. De S Voice Drive interface is geoptimaliseerd voor het gebruik door middel van je stem: zo kun je met gemak SMS’jes, notificaties en meer laten voorlezen door de S4.

Wil je graag de nieuwe smartphone aanschaffen? Op deze pagina staan alle Samsung Galaxy S4 abonnementen en aanbieding (i.c.m. T-Mobile, Vodafone en meer).

Samsung Galaxy S4: 13 MP camera met vele nieuwe features

De Galaxy S4 beschikt, zoals verwacht, over een 13 megapixel camera. Aan de voorkant heeft Samsung een 2 megapixel camera ingebouwd voor videobellen. Ook de camera beschikt over vele nieuwe features. Een merkwaardige feature is Dual Camera. Iets waar frequente videomakers / videobloggers last van hebben is het gebrek aan een mogelijkheid om te filmen en tegelijkertijd jezelf op te nemen zonder je telefoon te hoeven draaien. Met de Dual Camera functie is het mogelijk om foto’s en video’s te maken en tegelijkertijd jezelf in beeld brengen d.m.v. de front cam.

Internetten op de Galaxy S4 verloopt razendsnel dankzij 4G (waar je sinds kort ook in Nederland gebruik van kunt maken, indien het in je abonnement zit!). Bestanden uitwisselen met andere apparaten kan verlopen via Bluetooth 4.0 en de razendsnelle NFC technologie.

Met de vorige Samsung toestellen was het mogelijk om je TV te bedienen: het nadeel was echter dat je hiervoor een TV nodig had welke ook beschikt over een internetverbinding. Net als afstandbedieningen beschikt de Galaxy S4 over Infrared LED zodat je gemakkelijk diverse typen TV’s kunt bedienen middels je Galaxy S4.

Een gave feature waar de S4 ook over beschikt is Group Play. Hoe awesome zou het zijn als je met je vrienden tegelijkertijd een bepaalde liedje zou kunnen afspelen? Via NFC worden audio bestanden overgedragen en tegelijkertijd afgespeeld, zoals je de toestellen kunt gebruiken als een surround systeem.

Samsung Galaxy S Evolution [infographic]

De eerste Samsung Galaxy S smartphone werd in 2010 geïntroduceerd. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 100 miljoen Galaxy S toestellen verkocht, en volgens analisten worden dit nog een 100 miljoen meer door de komst van de Galaxy S4.

Hieronder hebben wij de evolutie van de Galaxy S smartphones gevisualiseerd op basis van de lanceerdata, features en aantal sales.

The Samsung Galaxy S evolutionSamsung Galaxy S4 gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
Dave88 oktober 2013
Pro's

* Groot scherm * Snel * Android (zegt genoeg)

Con's

*Toestel glijdt uit de hand

Beoordeling:
8
Beoordeling: 8
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Sim-only

Bekijk en vergelijk de scherpste en goedkoopste SIM Only aanbiedingen »

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
HTC One M8
Vergelijk prijzen
8
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws
batllo-0853

De Samsung Galaxy S6 is de beste telefoon van dit moment

whatsapp-web

WhatsApp Web voor overige browsers?

Eerste selfie stick ooit

Een selfie stick? Zó 1926

mobiele telefoons 2015

Top 5 populairste smartphones voor 2015

whatsapp-voor-desktop-pc

WhatsApp voor Web / PC eindelijk gelanceerd