LG G Flex 2

vanaf
€ 0,-

Uniek aan de LG G Flex 2 is zijn prachtige gebogen OLED scherm.

Als eerst op de hoogte worden gesteld over de LG G Flex 2? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief hieronder. Zodra de telefoon uitkomt, versturen wij een mail met de prijzen en abonnementen van de LG G Flex 2.

 

De LG G Flex 2 is LG’s tweede Android smartphone met een gebogen scherm. De telefoon werd geïntroduceerd gedurende de CES 2015 in Las Vegas. De smartphone is een mix van elementen van zijn voorganger, waaronder het gebogen scherm, en specs van de LG G3 wat het een geweldige smartphone maakt.

De LG G Flex 2 is eind januari in Zuid-Korea te koop, waarna overige landen zullen volgen. De Nederlandse releasedatum van de G Flex 2 is onbekend. We verwachten echter dat de smartphone in maart in Nederland wordt geïntroduceerd.

 

LG G Flex 2 prijzen

Gedurende de CES 2015 heeft LG niets losgelaten wat de prijzen betreft van de LG G Flex 2.

De voorganger van de G Flex 2 werd begin 2014 geïntroduceerd voor een introductieprijs van circa € 749. We verwachten daarom ook dat de adviesprijs van de LG G Flex 2 rond de € 700,- zal kosten. Zodra we meer informatie hebben, worden de prijzen op deze pagina geplaatst.

 

LG G Flex 2 abonnementen & aanbiedingen (Vodafone, T-Mobile & Tele2)

LG G Flex 2 abonnementenTot zover zijn de abonnementsprijzen van de LG G Flex 2 onbekend. Zodra het nieuwe toestel uitkomt plaatsen wij op deze pagina de scherpste en goedkoopste G Flex 2 abonnementen, aanbiedingen en prijzen, met onder andere Vodafone, T-Mobile en Hi, zowel 1 jaar als 2 jaar.

Wil je direct op de hoogte worden gesteld over de LG G Flex 2 abonnementen? Schrijf je dan bovenaan de pagina in voor onze nieuwsbrief. Zodra de smartphone beschikbaar is versturen wij een nieuwsbrief met de scherpste en goedkoopste prijzen.

  • LG G Flex 2 + Vodafone abonnement: Onbekend
  • LG G Flex 2 + T-Mobile abonnement: Onbekend
  • LG G Flex 2 + Tele2 abonnement: Onbekend
  • LG G Flex 2 + Telfort abonnement: Onbekend

 

LG G Flex 2: LG’s tweede gebogen smartphone

Smartphones met gebogen schermen zijn vooralsnog rebelse toestellen. Ze zijn anders dan overige smartphones, maar het is nog steeds onduidelijk of dit aspect de smartphones ook beter maakt. Ramsjen Woo, mobile architect bij LG is verantwoordelijk voor de komst van de nieuwe LG G Flex 2. Hij geeft aan dat telefoons recht en hoekig zijn omdat dit voor fabrikanten een makkelijkere uitweg zou zijn wat productie betreft.

“our biggest and simplest answer is it’s more beautiful.”

Woo geeft aan dat gebogen voorwerpen een natuurlijkere en een meer organische feel zouden creëren in tegenstelling tot rechte objecten. Hij sluit zijn antwoord af met “our biggest and simplest answer is it’s more beautiful.” Puur een esthetische kwestie dus.

Flex 2 scherm

Woo’s mening vinden we voorlopig minder relevant. Wat wel relevant is, is dat veel gebruikers klaagden over het feit dat de LG G Flex met een schermgrootte van 6 inch te groot zou zijn. Daarnaast had het scherm een relatief lage dichtheid (720p), terwijl we in een tijdperk leven waar de meeste vlaggenschip smartphones beschikken over 1080p+ schermresoluties. LG heeft dit kritiek klaarblijkelijk meegenomen in de ontwikkeling van de nieuwe G Flex 2, gezien de nieuwe smartphone beschikt over een wat kleinere en tegelijkertijd scherpere 5,5 inch 1080p scherm. Verder buigt het scherm ook wat minder, in tegenstelling tot de toch wel agressieve scherpe boog van zijn voorganger. Al het bovenstaande gecombineerd zorgt ervoor dat de telefoon fijner en esthetisch mooier is dan zijn voorganger.

Specs

De LG G Flex 2 beschikt over ongeveer dezelfde specs als de LG G3: de telefoon beschikt over een scherm met dezelfde grootte als de LG G3, een 3,000mAh accu (in dit geval is hij echter niet te verwijderen), 2GB / 3GB RAM, 16GB / 32GB aan ruimte en de mogelijkheid om deze uit te breiden via microSD. De camera beschikt ook over een 13-megapixelcamera net als de G3. Het voornaamste verschil wat de camera betreft is dat beide hardware en software verbeterd zijn. De laser-guided autofocus funtie en optische stabilisatie zijn ook te vinden, samen met de nieuwe dual-LED flitser die zou moeten helpen met het creëren van natuurlijkere kleurtonen.

NFS, Bluetooth 4.1, 802.11ac en de nieuwste versie van LTE zijn allemaal te vinden in de LG G Flex 2. Al dit en toch heeft LG ervoor kunnen zorgen dat de G Flex 2 kleiner is dan zijn voorganger.

Typen op het scherm

Wat de bouw van LG’s nieuwe toestel betreft: de G Flex 2 is schokbestendiger en duurzamer dan zijn voorganger. Alhoewel het toestel vrij ruw in het hand ligt, is al het interne vrij elastisch, wat ervoor zorgt dat de schok (door het laten vallen) of druk wordt verdeeld over de body van de telefoon.

Verder heeft LG de Gorilla Glass 3 van Corning een speciale chemische behandeling gegeven, waardoor het glas volgens LG 20% sterker en duurzamer is. LG noemt het scherm Dura-Guard Glass. Al met al zou het scherm en de telefoon over het algemeen een stuk duurzamer en sterker moeten zijn dan de gemiddelde telefoon.

LG G Flex 2 video

LG G Flex 2 gebruikerservaringen

Geen reviews Review schrijven
Schrijf als eerst een review.
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Sim-only

Bekijk en vergelijk de scherpste en goedkoopste SIM Only aanbiedingen »

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S7
Vergelijk prijzen
10
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws

Samsung Galaxy S21: een goed begin van 2021

Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Waar let je op bij een reparatiewinkel?

eSim, de simkaart van de toekomst?

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?