iPhone 6 Plus

vanaf
€ 0,-
Beoordeling:
9,2
iPhone 6
iPhone 6

Groot, groter, grootst. Met de iPhone 6 Plus heeft Apple geprobeerd de groeiende phablet-markt te betreden. En het is Apple, zoals verwacht, succesvol gelukt.

Geïnteresseerd in de iPhone 6 Plus? Bekijk & vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste iPhone 6 Plus abonnementen & aanbiedingen. O.a. verkrijgbaar met Vodafone, T-Mobile en Hi.

iPhone 6 Plus review

iPhone 6 Plus review

Groot, groter, grootst. Met de iPhone 6 Plus heeft Apple geprobeerd de groeiende phablet-markt te betreden. En het is Apple, zoals verwacht, succesvol gelukt.

Design & scherm

“Het enige verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus is dat de 6 Plus groter is, veel groter.”

“We’ve put a lot of thinking into screen size and we think we’ve picked the right one,”, aldus Tim Cook in 2013, verwijzend naar het 4 inch scherm van de iPhone 5. Usability heeft altijd centraal gestaan bij Apple: dit was ook de reden dat zij zo laat waren met het uitbrengen van telefoons met grotere schermen.

Apple gaf met de komst van de iPhone 5 dat het van belang is dat gebruikers hun telefoons kunnen blijven bedienen met één hand. Alhoewel telefoons met grotere schermen minder bruikbaar zijn, bleef de vraag naar deze telefoons stijgen. Apple heeft op deze groeiende vraag ingespeeld met de iPhone 6 Plus.

Naast het feit dat consumenten steeds vaker overgaan naar telefoons met grotere schermen, zijn de concurenten van Apple al jaren bezig met het ontwikkelen van high-end smartphones met grotere schermen. De collectie van high-end Samsung smartphones bestaat voornamelijk uit grote telefoons – en de groottes van nieuwe telefoons blijken alsmaar mee te groeien. Zo beschikt de Samsung Galaxy S5 over een 5,1 inch scherm, en de Note 3 en Note 4 beschikken over 5,7 inch schermen.

De iPhone 6 Plus heeft hetzelfde ontwerp gekregen als de iPhone 6. Weg met de scherpe hoeken en harde overlopen. De randen van de telefoon zijn mooi rond, en de zijkanten van de voorkant lopen mooi rond naar de backpanel van het toestel toe. Het enige verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus is dat de 6 Plus groter is, veel groter. Zo groot dat alleen het scherm al even groot is als een 5S.

iPhone 6 VS iPhone 6 plusDe iPhone 6 plus beschikt over een scherm van 5,5 inch met een full HD 1920 x 1080 scherm. Als je dit omrekent naar PPI kom je uit op 401 pixels per inch. Dit is het hoogste pixeldensiteit wat de smartphone’s van Apple betreft. Er zijn echter Android-concurrenten die over een hogere PPI beschikken: de Galaxy S5 beschikt over 432 PPI, de HTC One M8 441 PPI en de LG G3 538 PPI.

De pixeldensiteit is echter op een gegeven moment niet meer relevant. De pixels op een scherm met 400 PPI zijn bij lange niet meer (voor het gemiddelde oog) te onderscheiden. Apple zorgt via andere technieken dat het scherm er geweldig uit ziet: dankzij de nieuwe polarizer is het scherm beter zichtbaar in zonlicht, de kijkhoeken zijn beter en de kleuren zien er accurater uit. Al met al gaat het hier om een prachtige scherm waar weinig concurrenten op tegen kunnen.

iPhone 6 Plus camera

iphone-6-plus-cameraDe iPhone 6 Plus camera blijkt een van de beste smartphone camera’s te zijn. Alhoewel Apple niets heeft gedaan aan het aantal megapixels (nog steeds 8 megapixels net als de iPhone 5s), zijn de overige camera specs wel geupgrade. De focus van de camera is sneller, de lens is verbeterd en foto’s zien er simpelweg verbluffend uit. De 6 Plus heeft in principe dezelfde camera als de iPhone 6. Het grote verschil tussen de twee is dat de iPhone 6 Plus camera beschikt over optische stabilisatie.

De mogelijkheid om slowmotion video’s op te nemen zagen we voor het eerst verschijnen met de komst van de iPhone 5s. Dezelfde functie is nog steeds te vinden op de 6 Plus. Nu is het echter ook mogelijk om nog langzamere video’s op te nemen met 240 bps. Indien deze gekozen wordt worden de video’s echter opgeslagen in 720p: slowmotion video’s van 60 bps kunnen wel in full HD worden opgenomen.

De iOS 8 camera app is ook verbeterd ten opzichte van de iOS 7 camera app. Zo is het nu mogelijk om handmatig de verlichting in te stellen door omhoog of omlaag te vegen op het scherm. Ook beschikt de vernieuwde camera app over time-lapse, waarmee het mogelijk is om tijdsverloopvideo’s te maken.

Verder helpt het grote scherm een hoop bij het maken van foto’s of video’s. Dankzij het extra ruimte krijg je een duidelijker overzicht van de foto’s en video’s die je neemt.

Conclusie

Met de iPhone 6 Plus heeft Apple de vrij nieuwe phablet-markt betreden. De vraag naar phablets is vrij groot, en tot zover domineerde de Samsung Galaxy Note series deze markt. Apple heeft dit echter met de 6 Plus veranderd. Dezelfde geweldige eigenschappen die we van iPhone’s gewend zijn heeft Apple geïmplementeerd in de grote broer van de iPhone 6.

Over een revolutionair toestel ten opzichte van de vorige iPhone kunnen we echter niet spreken. Alles blijft hetzelfde, maar sneller en beter. En vooral groter.

 iPhone 6 Plus gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
iPhone92 januari 1970
Pro's

Altijd een fan geweest van phablets. Had voor de iPhone 6 Plus een Note 4, daarvoor een Note 3. Tegelijkertijd ook altijd een iPhone gebruikt, echter wel altijd jammer gevonden dat het scherm klein was. Apple heeft dit goed kunnen compenseren met de 6 Plus, erg tevreden over de grootte en helderheid/resolutie vn het nieuwe scherm.

Con's

Geen minpunten.

Beoordeling:
9,2
Beoordeling: 9,2
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Sim-only

Bekijk en vergelijk de scherpste en goedkoopste SIM Only aanbiedingen »

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S7
Vergelijk prijzen
10
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws

Samsung Galaxy S21: een goed begin van 2021

Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Waar let je op bij een reparatiewinkel?

eSim, de simkaart van de toekomst?

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?